VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
Malzemeler
Her biri yarım kiloluk 2 lüfer
150 gram sadeyağ
1 orta boy soğan
3-4 sap maydanoz
1 körpe havuç
1 defneyaprağı
1 limonun suyu
1 sap kereviz
2 tatlı kasığı sirke
1 cay kasığı dövülmemis karabiber
Yeteri kadar tuz
Hazırlanısı
Balıklar iyice temizlenip yıkandıktan sonra uzunca bir kaba konur. Üstlerine balıkları örtecek
biçimde su dökülür. Limon suyu, defneyaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağı, havuç, kabuğu
soyulmus tüm soğan, karabiber ve tuz katıldıktan sonra kap atese konur. Kaynayınca atesin
ısısı azaltılır, on dakika daha kaynatılır. Sonra kap atesten indirilir. Balıklar dağıtılmadan
kaptan çıkarılır. Kap yine atese konur ve havuçla soğan dağılıncaya kadar kaynatılır. Sonra
salça süzgeçten geçirilir. Bir kabın içine yağ konur ve atese oturtulur. Yağın rengi
koyulasmaya baslayınca' balıklar, üzerlerine sirke püskürtüldükten sonra yağın üstüne
oturtulur. Bir kenarda duran süzülmüs salça da katılır ve birlikte bir dakika kadar kuvvetli
ateste kaynatılır. Sonra servis tabağına bosaltılır ve sofraya çıkarılır.
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
- KAĞITTA LÜFER TARİFİ
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa