LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
750 Gr. Lüfer
Limon Suyu
Tuz
3 Soğan
3 Dolmalık Biber ( Yesil - Kırmızı )
1 Küçük Kutu Domates Salçası
1 Yemek kasığı ince Kıyılmıs Maydanoz
Hazırlanısı
Soğan gayet ince doğranmalıdır. Dolmalık biberlerin içleri temizlenir. Biberler bese bölünür.
Yıkanır içleri temizlenir. Yıkanır İnce uzun ve çubuk seklinde kesilir. Lüfer temizlenir.
Üzerlerine limon dökülür. Çok az tuz ekilir. Pisirme tenceresinde, kızartma kaidesine uygun
olarak, soğanlar ve dolmalık biber ile birlikte çok hafif kavrulur. Sonra kapağı kapatılır.
Buğulama (haslama) kaidelerine uygun olarak 10 dakika pisirilir. 10 dakika sonra kapak
açılarak içine domates salçası dökülerek, 5 dakika daha tam pisirmesi yapılır. Taze kıyılmıs
maydanoz, balıkların üzerine dökülerek hemen servis yapılır.
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa