TARATORLU KEFAL TARİFİ
Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir. Tamamıyla ezildikten sonra, bayat iç
francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmis taze cevizle karıstırmalı, ayrıca hazırlanmıs limon suyunu
da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline
geldikten sonra, zeytinyağını üzerine döküp karıstırılmalıdır. Kefal haslandıktan ve
ayıklandıktan sonra, yalnız beyaz et kısımları tabağa konup üzerine hazırlanmıs taratoru
dökülerek servise sunulur.
Not: Kefal ve levrek tavada pisirildikten sonra da üzerine tarator dökülerek servis edilebilir.
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- KEFAL ÇORBASI TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa