HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
Malzemeler
1,5 kg kefal
1 - 2 kereviz
2 çay kasığı karabiber
1/2 limon
1 bas soğan (küçük)
2-3 parça havuç
1 tane defneyaprağı
Tuz
Hollandez sosu
Hazırlanısı
Kefal temizlendikten sonra birer kisilik parçalara bölünür ve yayvan bir tencereye konur.
Üzerine örtecek kadar su ilave edilir. Kereviz, havuç ve soğan ayıklayıp yıkandıktan sonra
küçük küçük parçalar halinde aynı tencereye konur. Yarım limon sıkılır, tuz, tane karabiber ve
defneyaprağı da konur. Daha sonra buhar patatesi de hazırlanır ve yemeğe oturulmadan bir
saat kadar önce tencerenin kapağı örtülmeden orta ısıda yarım saat kadar haslanır. Tencereden
çıkarılan balık, oval biçim verilerek servis tabağının içine yerlestirilen temiz, beyaz bir
peçetenin üzerine konularak suyunu alması sağlanır. Çevresine buhar patatesi ilâve edilen ve
maydanoz dallarıyla süslenen balık servis yapılır. Salça ayrı olarak sofraya verilir
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- KEFAL ÇORBASI TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
- SOYA SOSLU USKUMRU TARİFİ
- USKUMRU DOLMASI TARİFİ
- TEREYAĞLI USKUMRU BUĞULAMASI TARİFİ
- FIRINDA USKUMRU (Fransa) TARİFİ
- USKUMRU IZGARA TARİFİ
- LEVREK AMANDİNE (İspanya) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa