11 Şubat 2012 Cumartesi

KEFAL BUĞULAMA TARİFİ

Malzemeler
1 kilo kefal balığı
2 bas soğan orta boy
4 dis sarımsak
4 adet çarliston biberi «veya tatlı sivri biber»
1 demet maydanoz
4 adet domates
1 tatlı kasığı tuz
Yarım küçük paket yağ
Hazırlanısı
Balıklar iyice temizlenir, pulları bir bıçak sırtı ile kazınır ve enine kalınca yuvarlak parçalar
halinde doğranır. Balıklar küçük boy ise enine dilimlemeye lüzum yoktur. Doğranmıs olan
balıklar terci-han altı düz olan bir tepsiye dizilir. Ve aralarına maydanoz konulur. Halka halka
doğranan soğanlar, sarımsak da balıkların üzerine ilâve edildikten sonra biberler konur ve
dilimlenmis domates, defneyaprakları, dilimlenmis limon, tuz ve yağ da ilave ettikten sonra
tepsinin üzerine bir yağ kâğıdı veya kapak kapanarak örtülür. Bu durumda 15-20 dakika süre
ile pisirilip atesten alınan buğulama tabağa alınarak ılık veya soğuk servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa