KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
1 kilo kefal balığı
2 bas soğan orta boy
4 dis sarımsak
4 adet çarliston biberi «veya tatlı sivri biber»
1 demet maydanoz
4 adet domates
1 tatlı kasığı tuz
Yarım küçük paket yağ
Hazırlanısı
Balıklar iyice temizlenir, pulları bir bıçak sırtı ile kazınır ve enine kalınca yuvarlak parçalar
halinde doğranır. Balıklar küçük boy ise enine dilimlemeye lüzum yoktur. Doğranmıs olan
balıklar terci-han altı düz olan bir tepsiye dizilir. Ve aralarına maydanoz konulur. Halka halka
doğranan soğanlar, sarımsak da balıkların üzerine ilâve edildikten sonra biberler konur ve
dilimlenmis domates, defneyaprakları, dilimlenmis limon, tuz ve yağ da ilave ettikten sonra
tepsinin üzerine bir yağ kâğıdı veya kapak kapanarak örtülür. Bu durumda 15-20 dakika süre
ile pisirilip atesten alınan buğulama tabağa alınarak ılık veya soğuk servis yapılır.
- KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
- SOYA SOSLU USKUMRU TARİFİ
- USKUMRU DOLMASI TARİFİ
- TEREYAĞLI USKUMRU BUĞULAMASI TARİFİ
- FIRINDA USKUMRU (Fransa) TARİFİ
- USKUMRU IZGARA TARİFİ
- LEVREK AMANDİNE (İspanya) TARİFİ
KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ- LEVREK ŞİŞ TARİFİ
- PATATESLİ, ENGİNARLI LEVREK (İngiltere) TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa