11 Şubat 2012 Cumartesi

KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ

Malzemeler
4 adet levrek fileto
2 adet kuru soğan
2 adet küçük havuç
3 adet taze soğan
1 çay bardağı su
1 adet limonun suyu
Sıvı yağ
1 tatlı kasığı nisasta
2 çorba kasığı krema (isteğe bağlı)
Tarhun (isteğe bağlı)
Tuz
Hazırlanısı
Soğanları ve havuçları çok ince kıyın ve sıvı yağ ile tavada yumusayıncaya kadar kavurun.
Bilahare su ve limon suyunu katın. Tuz, biber ve tarhunu ilave ettikten sonra balıkları sosun
içine yerlestirin ve kapağını kapatıp 15 dakika orta ateste pisirin. Balıkları alıp karısıma
krema ve nisastayı ekleyip karıstırın. Bilahare balıkları iade edip 5 dakika daha pisirin. Sıcak
servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa