KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ
Malzemeler
4 adet levrek fileto
2 adet kuru soğan
2 adet küçük havuç
3 adet taze soğan
1 çay bardağı su
1 adet limonun suyu
Sıvı yağ
1 tatlı kasığı nisasta
2 çorba kasığı krema (isteğe bağlı)
Tarhun (isteğe bağlı)
Tuz
Hazırlanısı
Soğanları ve havuçları çok ince kıyın ve sıvı yağ ile tavada yumusayıncaya kadar kavurun.
Bilahare su ve limon suyunu katın. Tuz, biber ve tarhunu ilave ettikten sonra balıkları sosun
içine yerlestirin ve kapağını kapatıp 15 dakika orta ateste pisirin. Balıkları alıp karısıma
krema ve nisastayı ekleyip karıstırın. Bilahare balıkları iade edip 5 dakika daha pisirin. Sıcak
servis yapın.
KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ- LEVREK ŞİŞ TARİFİ
- PATATESLİ, ENGİNARLI LEVREK (İngiltere) TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- PORTAKALLI LEVREK TARİFİ
- GÜVEÇTE LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- ISPANAKLI LEVREK RULOSU TARİFİ
- LEVREK KÜLBASTI TARİFİ
- LEVREK IZGARA TARİFİ
- PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa