11 Şubat 2012 Cumartesi

PATATESLİ, ENGİNARLI LEVREK (İngiltere) TARİFİ

Malzemeler
2 ayıklanmıs enginar
Yarım kg. küçük taze patates
2 çorba kasığı doğranmıs frenk soğanı
200 gr. krema
6 çorba kasığı zeytinyağı
1 çorba kasığı kıyılmıs taze fesleğen
Yarım su bardağı vingret sos
Çok ince doğranmıs 2 soğan
1 çorba kasığı sirke
4 çorba kasığı krema
4 iri levrek filetosu
Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Enginarları önce uzun seritler halinde kesin, sonra baklava dilimleri gibi tekrar kesip bir
tencerede limon suyu ile birlikte kaynar suda 15 dakika pisirin. Bu arada baska bir tencerede
patatesleri hafif sert kalacak sekilde haslayın, suyunu süzün ve ortadan ikiye kesin. Soğuk
taze kremayı mikserle çırpıp koyu bir kıvama getirin, içine bir tatlı kasığı limon suyu ile frenk
soğanlarını karıstırın, bir kenara alın. Bir tencerede 2 kasık zeytinyağını kızdırın ve patatesleri
sürekli çevirerek kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkartın. Tavaya biraz daha yağ koyup
enginarları 3-5 dakika çevirerek sote edin. Delikli kepçeyle çıkarıp kenara alın. Aynı tavaya
soğanları koyun ve 5 dakika kadar yumusatın. Sirkeyi koyup suyunu uçurun, ardından 4 kasık
krema koyup tuzunu ekleyin ve kenara alın. Bu arada yarım bardak zeytinyağı ile 3 çorba
kasığı sirkeyi çırparak vinegret sosunu hazırlayın ve içine fesleğenleri karıstırın. Levrekleri
yapısmaz tavada sote edin. Tabakların orta yerlerine enginarları, üzerine kremalı soğanı,
bunlarında üzerine balıkları koyun. Patatesleri sosla birlikte balığın kenarına koyun, en üstede
soğanla çırpılmıs kremayı koyarak servis edin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa