11 Şubat 2012 Cumartesi

PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ

Malzemeler
8 adet pazı yaprağı
1 adet levrek
2 çorba kasığı tereyağı
3 çorba kasığı krema
Yeterince su ve tuz
Hazırlanısı
Keskin bir bıçak yardımıyla levreğin karnını kesin. İçini temizledikten sonra bol su ile
yıkayın. Pullarını kazıyın. Kılçığını çıkararak, fileto haline getirin. Fileto halindeki levreği
suda çok az haslayın. Küçük parçalar seklinde kesin ve pazı yapraklarına sarın. Açılmaması
için üzerine kürdan batırın. 2 çorba kasığı tereyağını tavada eritin. Tereyağının kokusunu
alması için pazı yapraklarını tavada birkaç kez çevirin. Ayrı bir tavaya 3 çorba kasığı kremayı
alın. Pazı yapraklarını bu kez kremanın üzerine ilave edin. Kısık ateste 5 dakika pisirin. Sıcak
olarak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa