PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
Malzemeler
8 adet pazı yaprağı
1 adet levrek
2 çorba kasığı tereyağı
3 çorba kasığı krema
Yeterince su ve tuz
Hazırlanısı
Keskin bir bıçak yardımıyla levreğin karnını kesin. İçini temizledikten sonra bol su ile
yıkayın. Pullarını kazıyın. Kılçığını çıkararak, fileto haline getirin. Fileto halindeki levreği
suda çok az haslayın. Küçük parçalar seklinde kesin ve pazı yapraklarına sarın. Açılmaması
için üzerine kürdan batırın. 2 çorba kasığı tereyağını tavada eritin. Tereyağının kokusunu
alması için pazı yapraklarını tavada birkaç kez çevirin. Ayrı bir tavaya 3 çorba kasığı kremayı
alın. Pazı yapraklarını bu kez kremanın üzerine ilave edin. Kısık ateste 5 dakika pisirin. Sıcak
olarak servis yapın.
- PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ
- SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ
- SARDALYA DOLMASI TARİFİ
- BAHARATLI SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa