11 Şubat 2012 Cumartesi

TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ

Malzemeler
1 kg sardalya balığı
40 gr tereyağı (2 çorba kasığı)
40 gr margarin (1,5 çorba kasığı)
1 kahve fincanı su
1/2 demet maydanoz
Tuz (1/2 çorba kasığı)
Hazırlanısı
İçi iyice temizlenmis ve güzelce yıkanmıs sardalyalar bir tepsiye yan yana dizilir. Bunlara
ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif atesin üzerine oturtulur.
Burada 20 dakika pisirilir. Sardalyalar pisince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine maydanoz,
hafifçe eritilmis tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa