TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ
Malzemeler
1 kg sardalya balığı
40 gr tereyağı (2 çorba kasığı)
40 gr margarin (1,5 çorba kasığı)
1 kahve fincanı su
1/2 demet maydanoz
Tuz (1/2 çorba kasığı)
Hazırlanısı
İçi iyice temizlenmis ve güzelce yıkanmıs sardalyalar bir tepsiye yan yana dizilir. Bunlara
ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif atesin üzerine oturtulur.
Burada 20 dakika pisirilir. Sardalyalar pisince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine maydanoz,
hafifçe eritilmis tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.
- TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ
- SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ
- SARDALYA DOLMASI TARİFİ
- BAHARATLI SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa