İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
Malzemeler
1'er kg 'lık 2 çipura balığı (temizlenmis)
1.5 tatlı kasığı tuz
1 limon (altı parçaya bölünmüs)
2 küçük siyah zeytin
30 gr yumusak ekmek içi
2 dis sarımsak (ince doğranmıs)
1 çorba kasığı kırmızıbiber
2 çorba kasığı maydanoz (ince kıyılmıs)
3 orta boy patates (kabuğu soyulup yarım cm kalınlığında doğranmıs)
Kahve kasığının ucuyla karabiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanısı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°c) ısıtınız. Balıkları iyice yıkayıp kurulayınız. Bir
tatlı kasığı tuzu balıkların üstüne serpiniz. Keskin bir bıçakla her balığın bir yüzüne, birbirine
paralel olarak 1 cm derinliğinde 7-8 cm boyunda 3'er çizgi çizip, aralarına limon dilimlerini
yerlestiriniz. Her iki balığın bıçakla çizdiğiniz yüzeylerindeki göz yuvalarını temizleyip
içlerine birer siyah zeytin koyunuz. Ekmek içini, sarımsağı, kırmızıbiberi ve maydanozu
küçük bir kâseye koyup iyice karıstırınız. Genis ve yayvan bir kaba patatesleri yerlestirip
kalan 1/2 tatlı kasığı tuzu ve karabiberi üstüne serpiniz. Patateslerin üstüne 1 bardak suyu
döküp balıkları patateslerin üstüne yerlestiriniz. Bir fırçayla balıkların üstlerine zeytinyağı
sürünüz. Hazırladığımız ekmek içli karısımı balıkların üstüne serpiniz. Kabı fırının orta
bölmesine sürüp, 30 dakika pisiriniz. Balığı ve garnitürünü bir servis tabağına alıp sıcak
olarak servis ediniz.
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA IZGARA TARİFİ
- FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
- TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa