IZGARA MELANURYA TARİFİ
Malzemeler
1 kg Melanurya balığı
1 çay kasığı tuz
3 çorba kasığı un
1 limon (4'e bölünmüs)
2 çorba kasığı rafine yağ
Hazırlanısı
Önce ızgaranızı kızdırınız. Melanurya balıklarını iyice yıkadıktan sonra, kağıt peçeteyle
kurulayınız. Genisçe bir tabağa yada tepsiye dizip rafine yağ ile iyice yağlayarak üstlerine
tuzunu serpiniz. Genisçe bir tabağa unu koyunuz. Yağlanmıs balıkları una bulayıp fazla
ununu silkeleyiniz. Balıkları kızgın ızgaraya yerlestirip, her iki yanlarını 2,5 dakika pisirerek
genis bir servis tabağına diziniz. Yanlarına limonları yerlestirip servis ediniz.
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa