SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
500 gr. Karagöz balığı
Limon suyu
5 soğan
1 domates
1 küçük kereviz
Tuz
Hazırlanısı
Karagöz balığı, temizlenir, yıkanır. Tuz ve limon suyu ile ovulduktan sonra bir müddet
dinlenmeye bırakılır. Soğan domates ve kereviz yıkanıp temizlendikten sonra lokmalar
halinde kesilir. Dinlenmeye bırakılmıs karagöz balığı bütün olarak grill tavasında, sebzeler ile
birlikte, haslama kaidelerine uygun ve kapağı kapalı olarak en kısık ateste 25 dakika müddetle
tam pisirmesi yapılır. Suyu ince bir elekten geçirildikten sonra suyu sos olarak balığın üzerine
dökülerek servis yapılır.
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa