11 Şubat 2012 Cumartesi

ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ

Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
1 kg çakal eriği
1 çorba kasığı seker
Gelincik balığı
Hazırlanısı
Balıklarını temizleyip tuzlayın. Diğer tarafta çakal eriğini çukur bir tencerede, su katmaksızın,
10 dakika kadar karıstırarak pisirin. Atesten aldıktan sonra tel süzgeçten geçirerek salça haline
getirin. Salçanın içine sekeri katıp karıstırıp beklemeye bırakın. Balıkları pisireceğiniz kaba
önce erik salçasını dökün. Üzerine balıklan koyun. En üstüne zeytinyağı döküp orta hararetli
ateste 20-25 dakika kadar pisirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa