PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
Malzemeler
4 adet 150g'sar derili sazan fileto,
Tuz
Limon suyu
1 pırasa sapı
1 kırmızı soğan
4 beyaz lahana yaprağı
2 yemek kasığı zeytinyağı
1 çay kasığı tatlı toz biber
Karabiber
Kızartma için sıvı yağ
Patates Püresi için:
2 adet patates
1 iyice doğranmıs arpacık soğanı
Kıyılmıs 1 dis sarımsak
Sebze suyu
Hindistancevizi
Mercankösk
2 yemek kasığı çırpılmıs krema
Garnitür olarak mercankösk dalları
Hazırlanısı
Sazan filetolarını tuz ve limon suyu ile karıstırın. Pırasaları yıkayın ve küçük parçalar halinde
doğrayın. Kırmızı soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Kısa bir süre için beyaz
lahanalara soğuk uygulayarak rengini açın ve kâğıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını kızdırın
pırasa ve kırmızı soğanı tavada soteleyin. Kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi karıstırın.
Atesten alın ve soğumasını bekleyin. Beyaz lahanaları yayın ve hazırladığınız soğanları
üzerine yayın. Sazan filetolarını lahanalar ile sarın. Sıvı yağı tavada kızdırın ve hazırladığınız
ruloları her iki tarafı da kızaracak sekilde yaklasık 6'sar pisirin. Bu arada patateslerin
kabuklarını soyun ve küp seklinde doğrayın. Küçük bir tavada arpacık soğanı, sarımsak ve
sebze suyu ile karıstırın. Tuz, hindistancevizi ve mercankösk ekleyin. Yavas yavas pisene
kadar kaynatın. Atesten alın ve el blenderi ile karıstırın. Ruloları dikkatlice krema içerisine
yerlestirin. Patates püresini tabağa yayın ve üzerine lahanalı sazan rulolarını yerlestirin.
Mercankösk ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa