11 Şubat 2012 Cumartesi

SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ

Malzemeler
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasığı salça
1 yemek kasığı kuru nane
1 bas soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik
Hazırlanısı
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar
ateste bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kasığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir.
Suyunu çekinceye kadar pisirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk.
dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan
sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın
üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pisirilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa