SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
Malzemeler
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasığı salça
1 yemek kasığı kuru nane
1 bas soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik
Hazırlanısı
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar
ateste bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kasığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir.
Suyunu çekinceye kadar pisirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk.
dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan
sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın
üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pisirilir.
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa