BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
Malzemeler
1.5 kiloluk bir sazan balığı,
2 bas soğan,
60 gram margarin yağı,
Tuzlanmıs üç ançüez balığı,
2 kasık un,
1 limon,
1 kasık kapari,
Yeteri kadar tuz
Hazırlanısı
Balığın veya balıkların pullarını kazıyıp içlerini çıkarmalı. Yüzgeçlerini ve kanatçıklarını da
kesip attıktan sonra içlerini, dıslarını bol suda iyice yıkamalı. Balığı veya balıklan üçer -
dörder santim kalınlığında dilimlere doğramalı. Beri yanda ançüezlerin tuzlarını giderip
kemiklerini çıkardıktan sonra bunları ezmeli. Kaparileri kıyarcasına ince doğramalı. Düz altlı
yayvan bir tencereye 1/2 litre tuzlu su koymalı. Rendelenmis veya çentilircesine ince
doğranmıs soğanı, dilim dilim doğranmıs limonu ve balığın ya da balıkların baslarını koyup
bunları kaynamaya bırakmalı. Tenceredekileri bes dakika kaynattıktan sonra kaba balık
dilimlerini de katmalı. Bunları on dakika daha kaynatmalı. Bu süre sonunda balık dilimlerini
tencereden çıkarmalı. Tenceredekileri ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Bir tencerede
margarin yağını eritmeli. Bunu çabuk çabuk karıstırırken elekten azar azar akıtılacak unu
katıp yağa yedirmeli. Yağlı unu karıstırarak iki dakika kavurduktan sonra süzgeçten
geçirilmis balık sosuna katmalı ve bu yağlı una yedirmeli. Tenceredekileri karıstırmaya
devam ederken sırasıyla ezilmis ançüezleri, kıyılmıs kaparileri katmalı. Hemen arkasından
balık dilimlerini de bunların üstüne yaymalı ve bir on dakika daha bu sos da pisirmeli. Bu süre
sonunda balık dilimlerini servis tabağına almalı, sosunu da üstüne döktükten sonra tabağın
çevresini haslanmıs patatesle süsleyip sıcak sıcak servis yapmalı.
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa