MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
Malzemeler
4 kisilik
4 ayıklanmıs alabalık
4 limon
2 bağ maydanoz
3 dal kekik
3 yesil soğan
Tuz
Sürmek için sıvı yağ.
Mayonez
1 yumurta sarısı
1 tatlı kasığı hardal
2 dis sarımsak
Yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 yemek kasığı sirke
75 ml sıvı yağ
1'er bağ fesleğen
Maydanoz
Soğancık
Dereotu,
150 gr yoğurt
Hazırlanısı
Balıkları soğuk sudan geçirin, içine ve dısına limon suyu damlatın. Maydanozu, kekiği ve
soğanları kıyarak karıstırın. Limon suyu, 2 limon kabuğun rendesi, tuz ve karabiber ile
karıstırın. Bu karısımı balıkların içine doldurun. Kalan limonları dilimleyin, dilimleri ortadan
kesin. Balıkların derisini birkaç yerde yarın, limon dilimlerini yarıkların içine sokun. Balıkları
toplam olarak 10 dakika kızartın, arada bir çevirin.
Mayonez: yumurta sarısı, hardal, dövülmüs sarımsak, limon suyu, sirke ve limon kabuğu
rendesi ile mayonez hazırlayın. Kıyılmıs yesillikleri yoğurt ile beraber mayoneze karıstırın.
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
- KASARLI ALABALIK TARİFİ
- SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa