ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
4 adet alabalık (fileto edilmis)
4 adet defneyaprağı
3 adet domates
1.5 adet limonun suyu
70 gr. Tereyağı (margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. Mantar
1 çorba kasığı kapari tursusu
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmıs tavaya dizilir. Alabalık filetoları domateslerin
üzerine yerlestirilir. Kalan domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerlestirilir.
İkiye bölünmüs mantarlar, bir çorba kasığı kapari tursusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir
ve kapağı kapatılıp hafif ateste 30 dakika pisirilir.
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
- KASARLI ALABALIK TARİFİ
- SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa