10 Şubat 2012 Cuma

ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ

Malzemeler
4 adet alabalık (fileto edilmis)
4 adet defneyaprağı
3 adet domates
1.5 adet limonun suyu
70 gr. Tereyağı (margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. Mantar
1 çorba kasığı kapari tursusu
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmıs tavaya dizilir. Alabalık filetoları domateslerin
üzerine yerlestirilir. Kalan domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerlestirilir.
İkiye bölünmüs mantarlar, bir çorba kasığı kapari tursusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir
ve kapağı kapatılıp hafif ateste 30 dakika pisirilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa