10 Şubat 2012 Cuma

TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ

TEREYAĞLI ALABALIK
Malzemeler
1 adet alabalık
1 dilim taze kasar peyniri
3 adet taze soğan
1 adet domates
10 sap maydanoz
1 tatlı kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı margarin
Tuz
Hazırlanısı
Alabalığın kılçığını çıkartıp balığı temizleyin. Suyunun süzülmesi için süzgece yerlestirin. Bu
arada, balığın içine koyacağınız malzemeyi hazırlayın. Taze kasar peynirini ve domatesi küp
küp doğrayın. Yıkadığınız maydanozu ve 2 adet taze soğanı da ince ince kıyın. Tereyağı ve
margarini tavada eritin. Ayırdığınız taze soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe
kavurun. Balığın içine koyacağınız malzemeyi karıstırın. Balığın içini ve dısını hafifçe
tuzladıktan sonra harcı balığa doldurun. (tüm malzemeyi koymanıza gerek yok. Aldığı kadarı
yeterli olacaktır). Alabalığı kapattıktan sonra orta dereceli ateste önlü arkalı pisirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa