10 Şubat 2012 Cuma

SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)

SALÇALI YESİLSAZAN (KADİFE BALIĞI)
Malzemeler
Her biri 250 gramlık 4 yesilsazan balığı
1 bas soğan
1 defneyaprağı
1 tutam kekik
1 kasık rezene tohumu
50 gram margarin yağı
1 bardak kadar balık suyu
Yeteri kadar un ve tuz
Hazırlanısı
Yesilsazanların içlerini dıslarını iyice temizleyip yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bol
akarsuda içlerini dıslarını yıkamalı. Bu balıklar genellikle çok hem de pek çok yıkanmalıdır ki
üzerlerindeki kum ve mil kokusu giderilsin. Soğanı rendelemeli, defneyaprağını da
kıyarcasına ince doğramalı. Bir uzun tencereye 30 gram margarin yağını koyup kabı orta ısılı
bir atese oturtmalı. Yağ ısınınca rendelenmis soğanı içine atmalı ve tahta bir kasıkla
karıstırarak bunları pembelesinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembelesince bunların üstüne
balıkları oturtmalı. Bunların da üstüne rezene tohumlarını, kıyılmıs defneyaprağını, kekiği ve
tuzu serpistirmeli. Kabın altındaki atesi çok hafiflettikten sonra balık suyunu da katmalı ve
vakit vakit balıkları dikkatle çevirerek bunları pisirmeli. Balıklar pisince bir servis küreğinin
yardımıyla bunları tencereden çıkarıp sıcak bir yerde tutulan balık servis tabağına
yerlestirmeli. Kalan margarin yağıyla unu iyice karıstırıp bir macun yapmalı. Bunu balığın
salçasına katmalı ve çabuk çabuk karıstırarak salçayı orta ısılı ateste bes dakika kadar
pisirmeli. Sonra ince delikli bir süzgeçten geçirip tekrar kaynatmalı ve balıkların üstüne
gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapmalı.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa