10 Şubat 2012 Cuma

FIRINDA ALABALIK TARİFİ

Malzemeler
1 kilo alabalık
4 bas soğan
2 çorba kasığı yağ
Domates salçası
1 kepçe et suyu
Tuz
Hazırlanısı
Temizlenmis balığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız. İkiser parmak kalınlığında
dilim dilim kesiniz. Ceviz büyüklüğündeki soğanları doğrayıp aralarına serpistiriniz,
üzerlerine birer parça tereyağı domates salçası, bir kepçe et suyu, tuz, baharat ekip harareti
orta derecede fırına sürünüz, ara sıra suyunu üzerine getirerek pisiriniz. Biraz suluca olmasını
isterseniz sıcak et suyu koyunuz. Pisince sıcak sıcak servis yapınız.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa