ALABALIK DOLMASI TARİFİ
Malzemeler
2.5 kiloluk bir alabalık
100 gr tereyağı
50 gr tavuk ciğeri
50 gr jambon
1 bas soğan
1 kahve fincanı kıyılmıs maydanoz
1 kasık kurutulmus ekmek tozu
1 körpe havuç
Yeteri kadar tuz
Hazırlanısı
Alabalığın pullarını kazıyıp içini çıkardıktan ve yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bunun içini,
dısını bol suda iyice yıkamalı. Jambonla tavuk ciğerini makineden geçirerek kıymalı. Buna 50
gr tereyağı katmalı ve karısımı iyice karıstırarak macun durumuna getirmeli. Sonra bu
macunla balığın karnını doldurmalı. Balığın yanlarını uzunlamasına hafifçe kesmeli ve öylece
bir kenarda bırakmalı üstü kazınmıs havuçta soğanı birlikte rendelemeli. Buna kıyılmıs
maydanozu katmalı. Kurutulmus ekmek tozunu da kattıktan sonra karısımı karıstırarak
birbirine iyice yedirmeli. Kalan tereyağını bir belik tenceresine koymalı, karısımı da kattıktan
sonra kabı orta ısılı atese oturtmalı. Kaptakileri karıstırarak bir süre kavurduktan sonra
bunların üstüne balığı oturtmalı, tuzladıktan sonra tencereyi orta ısılı bir fırına sürmeli. Vakit
vakit tenceredeki salçayla üstü ıslatılacak batığı iyice pisirmeli. Sonra kabı fırından alıp
sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
- KASARLI ALABALIK TARİFİ
- SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa