10 Şubat 2012 Cuma

KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ

Malzemeler
30 tane konserve küçük mısır (ya da yeteri kadar tane mısır)
2,5 tatlı kasığı mısır yağı (ya da ayçiçeği yağı)
Bir tutam zencefil (isteğe bağlı)
3 adet taze soğan (ince kıyılmıs)
350 gr alabalık filetosu (deri ve kılçıkları ayıklandıktan sonra, 6 esit parçaya ayrılmıs)
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber (iri dövülmüs)
2 çorba kasığı limon suyu (taze sıkılmıs)
Hazırlanısı
Önce fırınınızı 240 °c'a ısıtın. Bir tencereye 2,5 bardak hafifçe tuzlanmıs su koyup, tencereyi
orta atese oturtarak suyu bir tasım kaynatın. Kaynayınca mısırları koyup, yumusayıncaya
kadar (yaklasık 5 dakika) kaynatmayı sürdürün. Sonra tencereyi atesten alıp, mısırları bir
süzgece aktararak, suları süzüldükten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Yağlı kâğıttan, bir
kenarı 20 cm'lik kare biçiminde 6 parça kesip, her yağlı kâğıt parçasını mısır yağıyla (ya da
çiçekyağıyla) kenarlardan 4 cm'lik yağlanmamıs bölüm bırakarak yağlayın. Yağlı kâğıt
parçalarının her birinin ortasına 4 mısır koyup, üstlerine zencefili serpin (isteğe bağlı).
Kıyılmıs soğanları düz bir tabağa koyup, balık filetolarının her yanlarını bu karısıma bulayın.
Zencefilli mısırların üstüne birer parça balık koyup (her kâğıda 1 tane), kalan 6 mısırdan da
her birini bir balık parçasının üstüne yerlestirin. Tuzu ve karabiberi üstlerine serpip, her
pakete kalan susam yağını ve limon suyu gezdirin. Yağlı kâğıtlardan birinin iki karsıt kenarını
elinizle balığı örtecek biçimde katlayıp kıvırın. Sonra öbür iki kenarı da 1 'er cm kıvırıp, bir
kez daha katladıktan sonra, paketin her kenarını iyice bastırın. Aynı islemleri tekrarlayarak 5
paket daha yapın. Kâğıt paketlerini bir fırın tepsisine yerlestirip, tepsiyi fırına vererek, 7
dakika pisirin. Tepsiyi fırından alıp, paketlerin her birini açmadan düz bir tabağa yerlestirerek,
hemen servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa