10 Şubat 2012 Cuma

ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ

ALABALIK FETTUCİNE (İtalya)
Malzemeler (4 kisilik)
750 gr derin dondurulmus bezelye
250 gr taze mantar
1 küçük soğan
2 çorba kasığı sıvı yağ
300 gr krema
Tuz
Karabiber
Yarım limon
500 gr fettucine makarna
1 çorba kasığı balsamico sirkesi
2 füme alabalık filetosu
5 yaprak fesleğen
Hazırlanısı
Bezelyeleri çözün. Mantarları ayıklayarak dilimleyin. Soğanı küp halinde doğrayın. Limonu
sıcak su ile yıkayarak kurulayın. Mantarları teflon tavada az yağ ile kızartın. Tavadan alın,
yağını süzün. Soğanları kalan yağda altın sarısı oluncaya dek kavurun. Krema ilave edin, tuz,
biber ve limon kabuğu rendesi atın. Sosu orta ateste pisirin, atesi kesin, suyunu çektirin.
Makarnaları bol tuzlu suda diri kalacak sekilde haslayın. Bezelyeleri kaynamayan sosun içine
atın. Tuz, biber, limon suyu ve sirke ilave edin. Bundan sonra mantarları karıstırın. Balık
filetolarının derisini kaldırın. Filetolardan parçalar koparın, birkaç parça ayırın, gerisini sosa
karıstırın. Fesleğen yapraklarını sosun içine atın. Makarnaların suyunu dökün, sosu karıstırın.
Balık parçaları ile garnitür yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa