TUZDA ALABALIK TARİFİ
Malzemeler
4 adet alabalık
Taneli kaya tuzu
Limon
80 ml. Zeytinyağı
Patates
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip iyice yıkayın ve süzdürün. Fırın kabının dibine yağlı kağıt döseyin.
Üzerine 250 gr. İri kaya tuzu dökün. Balıkları tuz üzerine yatırın. Tuzun kalanıyla üzerlerini
tamamen kaplayın. Önceden 240° c'de ısıtılmıs fırında 35 dakika pisirin. Fırından çıkarıp
kâğıt yardımıyla tabağa alın. Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıstırın. Alabalıkları
zeytinyağlı sos ve haslanmıs patateslerle servis yapın.
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
- KASARLI ALABALIK TARİFİ
- SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa