11 Şubat 2012 Cumartesi

BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ

Malzemeler
1 sazan balığı (yaklasık 1,5 kg temizlenip 4 cm kalınlığında dilimlenmis)
1/2 tatlı kasığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmis)
1/2 çorba kasığı zeytinyağı
60 g (3/4 su bardağı) badem (kahverengi zarları alınmıs)
15 g (1 çorba kasığı) tuzsuz tereyağı
60 g (3/4 su bardağı) kuru üzüm
1/4 tatlı kasığı kimyon
1/4 tatlı kasığı yenibahar
1/4 tatlı kasığı hindistan cevizi rendesi
1/4 tatlı kasığı tarçın
Süsleme için:
Portakal dilimleri
Maydanoz
Hazırlanısı
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo döseyip, üstüne sazan
dilimlerini yan yana dizerek, karabiber ve tuzu serpin. Kaim dipli bir tavaya zeytinyağını
koyup, tavayı orta atese oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca bademleri koyup, altın sarısı bir renk
alıncaya kadar karıstırarak kızartın. Sonra tereyağını koyup, kuru üzümler, kimyon,
yenibahar, hindistan cevizi rendesi ve tarçını ekleyerek karıstırın ve 1 dakika ısıtıp, tavayı
atesten alarak, içindeki karısımı tepsideki balık dilimlerinin üstüne bosaltın. Tepsiyi
alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, balıklar saydamlıklarını yitirinceye kadar (25 - 30
dakika) pisirin. Tepsiyi fırından alıp, bademli üzümlü sazan balığını ısıtılmıs bir servis
tabağına aktarın. Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyip, bekletmeden servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa