BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1 bütün sazan balığı (yaklasık 2 kg temizlenerek yaklasık 2,5 cm kalınlığında kesilmis)
250 g arpacık soğanı
5 su bardağı balık suyu
3 dis karanfil
1 küçük tarçın çubuğu
12 tane karabiber
1/4 tatlı kasığı tuz
1 defneyaprağı
1 çorba kasığı ayçiçek yağı
250 gr mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, kalın doğranmıs)
1 tatlı kasığı tozseker
4 çorba kasığı kuru üzüm
15 g (1 çorba kasığı) soğuk tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmıs)
6 maydanoz dalı (süsleme için)
Hazırlanısı
Soğanların kök bölümlerini bıçakla kesip, bir kaba yerlestirerek, üstlerini örtecek kadar
kaynar su ekleyin. Su soğuyunca (yaklasık 15 dakika sonra) soğanları sudan çıkarıp,
kabuklarını soyarak bir kenara bırakın. Kalın dipli bir tavaya balık suyu, karanfiller, tarçın,
tane karabiberler, tuz ve defneyaprağını koyup, tavayı orta atese oturtarak, karısımı bir tasım
kaynatın. Sonra atesi kısıp, 10 dakika pisirin. Sazan etlerini soğuk su altında yıkayıp, tavadaki
karısımın içine yerlestirerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklasık 10 dakika) haslayın.
Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, üstlerini alüminyum folyoyla örterek, sıcak
kalmalarını sağlayın. Atesi açıp, tavadaki haslama suyunu yaklasık 50 cl. (2 su bardağı)
kalıncaya kadar kaynatın. Bu arada, ayçiçek yağını bir baska tavaya koyup, tavayı harlı atese
oturtarak yağı kızdırın. Yağ kızınca mantarları ekleyip, sürekli karıstırarak, altın sarısı bir
renk alıncaya ve yumusayıncaya kadar (yaklasık 4 dakika) kızartın. Sonra delikli kasıkla bir
salata kâsesine çıkarıp, bir kenara bırakın. Tavaya arpacık soğanlarını, tozsekeri ve 25 cl. (1
su bardağı) su koyup, su buharlasıncaya ve soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar
(yaklasık 7 dakika) kaynatarak, delikli kasıkla, mantarların bulunduğu kâseye aktarın. Öbür
tavada kaynamakta olan balık sulu karısımı soğanları pisirdiğiniz tavaya aktarıp, kuru
üzümleri ekleyerek, bir tasım kaynatın. Kaynadıktan sonra tavanın kenarlarını ve dibini bir
tahta kasıkla kazıyıp, atesi kısarak, üzümleri yaklasık 5 dakika pisirin. Tereyağı parçalarını
katıp, sürekli karıstırarak erittikten sonra, kâsedeki mantarları ve soğanları ekleyin ve 1
dakika kadar ısıtın. Tavayı atesten alıp, içindeki sosu balıkların üstüne bosalttıktan sonra,
maydanoz dallarıyla süsleyerek, servis yapın.
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa