TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1.5 kiloluk bir sazan balığı,
100 gram margarin yağı,
1 limon,
1 bas soğan,
1 demet maydanoz,
1 defneyaprağı,
1 bardak sirke,
Yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 kasık hardal,
1 çorba kasığı ketçap,
1 kasık un,
1 kahve fincanı et suyu.
Hazırlanısı
Sazanın pullarını iyice kazıyıp yüzgeçlerini kesip attıktan sonra içlerini temizlemeli ve
içlerini, dıslarını bol suda iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakmalı. Sazanın suyu
süzülünce bunu derince bir kayık tabağa oturtmalı. Sirkeyi bir kapta kaynattıktan sonra
balığın üstüne gezdirerek dökmeli. Bir balık tenceresine temizlenmis ve yıkanmıs bir demet
maydanozla defneyaprağını ve iri parçalara doğranmıs soğanı koymalı. Kaba yeteri kadar da
soğuk su koyduktan sonra tencereyi orta ısılı bir atese oturtmalı. Su ısınınca yeteri kadar da
tuz koyup kaynamaya bırakmalı. Su kaynayınca balığı bunun içine oturtmalı. Marinat
sirkesini de üstüne dökmeli. Balığı 20 dakika, hafif ateste kaynayacak suda haslamak Sonra
iki servis küreğinin yardımıyla sazanı tencereden çıkarıp balık servis tabağına yerlestirmeli.
75 gram margarin yağını küçük parçalara bölüp balığın üstüne serpistirmeli. Bu isler
yapılırken bir baska kapta 25 gram margarin yağını eritmeli. Bunu çabuk çabuk karıstırırken
bir kasık unu azar azar katıp yedirmeli. Bir dakika kadar karıstırarak kavurduktan sonra bir
kahve fincanı kaynar et suyunu sicim gibi ince akıtarak bu yağlı una yedirmeli. Karısımı
karıstırırken tuzlayıp biberlemeli ve hardalı katıp birkaç defa daha karıstırmak sonra bu koyu
salçayı atesten indirmeli. Ketçapı içine bosaltmak bir iki defa daha karıstırıp bunu salçaya
yedirdikten sonra bu karısımı salça kâsesine bosaltmalı ve sıcak sıcak balıkla birlikte sofraya
götürüp servis yapmalı.
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
- ALABALIK BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA ALABALIK TARİFİ
- TEREYAĞLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK IZGARA TARİFİ
- KASARLI ALABALIK TARİFİ
- SALÇALI YESİL SAZAN (KADİFE BALIĞI)
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa