FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
FENER BALIĞI ÇORBASI
Malzemeler
1 kg. Fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kasığı su
1 çorba kasığı un
Hazırlanısı
Fileto seklinde hazırlanmıs fener baliğini genis bir tencereye koyun.iri küp seklinde
doğranmıs havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateste 15 dakika pisirin.
İri küp seklinde doğranmıs patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmıs yapraklarını
ekleyip, 10 dakika daha pisirin. Terbiyesi için yumurta sarisini limon suyu ile çırpın. Un ve
suyu ilave edip karıstırın. Atesten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavas
yavas karıstırarak çorbaya ilave edin. 2 tasım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis
yapın.
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa