FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
FENER BALIĞI KROKET
Malzemeler
2 kisilik
2 çorba kasığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kasar peyniri rendesi
1 tatlı kasığı hindistancevizi rendesi
100 gram haslanmıs fener balığı
Tuz
2 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için: sıvı yağ
Hazırlanısı
Tavaya 2 çorba kasığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıstırarak
ilave edin. Un pembelesmeye basladığında 1 çay bardağı sütü ve 1 su bardağı kasar peyniri
rendesini ekleyin. Çok kısık ateste 5 dakika pisirin. Sonra 1 tatlı kasığı hindistancevizi
rendesini, haslanmıs fener balığını ve tuzu ilave edin. Atesin üzerinden aldıktan sonra
soğutun. Malzemeler özlesene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle sekil
verin. Önce çırpılmıs yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
- MAYONEZLİ LİMONLU ALABALIK TARİFİ
- KAĞITTA MISIRLI ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK FETTUCİNE (İtalya) TARİFİ
- BAHÇIVAN USULÜ ALABALIK TARİFİ
- TUZDA ALABALIK TARİFİ
- ALABALIK DOLMASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa