İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI
Malzemeler
1 kg fener balığı
4 su bardağı su
1 adet havuç
2 adet soğan
1 su bardağı tatlı kırmızıbiber
1 adet patates
4 su bardağı süt
5 çorba kasığı krema
1 çorba kasığı ayçiçeği yağı
1 çorba kasığı tereyağı
1 çay kasığı muskat
Tuz
Karabiber
1 çorba kasığı frenk soğanı
1 çorba kasığı taze kisnis
Hazırlanısı
Fener balığının kafasını ve kılçığını ayırıp kusbası doğrayın. Izgarada kömür atesi kor olup
sönmeye yüz tutarken üzerine taze köknar ya da benzeri bir dal koyun. Balık kafası, kılçık ve
balığın etlerini 20 dakika kadar kurutmadan isleyin. Balık bası ve kılçık, havuç, 1 adet dörde
bölünmüs soğan ve suyu kaynatarak balık suyu elde edin. Balık suyunu dinlenmeye bırakın.
Ayrı bir tavada 1 adet ince doğranmıs soğan ve kırmızıbiberi sıvıyağda soteleyin. Üzerine küp
seklinde doğranmıs patates, süt ve balık suyu ekleyerek bir tasım kaynatın. Çorbayı kısık
ateste 15 dakika pisirin. İçine tereyağı ve kremayı yedirip kusbası balığı ekleyin. Sarımsak,
tuz, baharat ve incecik doğranmıs acı biberi ekleyip 10 dakika daha kısık ateste karıstırarak
pisirin. Üzerini taze kisnis, frenk soğanı ve chili biberi ile süsleyip servis yapın.
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
- SAZAN PAPAZ YAHNİSİ (Isparta) TARİFİ
- TROL SOSLU SAZAN BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa