BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
Malzemeler
Sazan balığı 1 adet
Tuz 1+1/2 tatlı kasığı
Zeytinyağı 1 su bardağı
Soğan 2 orta boy
Salça 1 yemek kasığı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Sıcak su 3+1/2 su bardağı
Maydanoz 1 demet
Porsiyon Adedi: 6
Hazırlanısı
Balığın bası ayrılır. Derisi tamamen yüzülür, karnı kesilir ve içi temizlenir. Yüzgeçleri ve
kuyruğu bıçak ile alınır. Balığın gövdesi 2 parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Her parça
ortadan ikiye tekrar bölünür, yıkanır, tuzlanır ve süzgece alınarak suyunun süzülmesi sağlanır.
Zeytinyağının yarısı(1/2 su bardağı) tavada kızdırılır. Balık parçaları kızgın yağda kızartılıp
(yağ kızgın olmaz ise balıklar tavaya yapısır) ayrı bir kaba alınır. Soğan soyulur, yıkanır ve
ince ince doğranır. Bir tencerede yarım su bardağı (kalan zeytinyağı) zeytinyağı ile
pembelesinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Bulgur eklenerek 1-2
dakika kavrulur, yayvan bir tencereye (kulaklı gibi) alınır ve üzerine kızartılan balıklar dizilir.
Sıcak su dökülür ve kısık ateste bulgurlar yumusayıp dibinde 1 parmak su kalıncaya kadar
pisirilir (yemek biraz sulu olmalıdır). Üzerine yıkanmıs, ayıklanmıs ve ince ince doğranmıs
maydanoz serpilerek, yesil salata veya tursu ile servis yapılır.
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- BOHEMİA USULÜ SAZAN (Çek Cumhuriyeti) TARİFİ
- BADEMLİ-ÜZÜMLÜ SAZAN TARİFİ
- BAHARATLI SAZAN BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa