11 Şubat 2012 Cumartesi

TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR

Malzemeler
1 porsiyon için 350 gram Mırmır
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Mercankösk
Dereotu
Sarımsak
Zeytinyağı
1 kepçe su
Hazırlanısı
Yapısmaz yüzeyli tavada zeytinyağını ısıtın. Mırmır filetolarının kılçığından ayırdığınız etli
kısmını tavaya yerlestirip 2 dakika pisirin. Diğer tarafı çevirip tuz, karabiber, doğranmıs
maydanoz, mercankösk, dereotu ve isteğe göre sarımsakla tatlandırın. Bir küçük kepçe su
veya balık suyu ilave edip 2-3 dakika daha pisirin. Bu su, buharla filetoları pisirerek
tatlandırır. Yemeği harcıyla servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa