11 Şubat 2012 Cumartesi

BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ

BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa)
Malzemeler
1500 gr. muhtelif balık (levrek veya mercan veya sinagrit veya minekop, dil, kalkan)
2 kahve fincanı rafine yağı
2 adet soğan ince kıyılmıs
2 dis sarımsak ince kıyılmıs
1 orta boy pırasanın beyazı ince zar biçimi doğranmıs
2 orta boy domates kabukları soyulup ince kıyılmıs
10 su bardağı balık suyu (2 Lt.)
Az safran
1 tatlı kasığı tuz
1 çorba kasığı tereyağı
1 çorba kasığı un
Hazırlanısı
Lezzet vermesi için temiz bir parça bezin içine 10 adet tane karabiber, bir defneyaprağı dört
dal dereotu, İki adet karanfil, bir çimdik kekik koyup ağzını torba gibi bağlayınız ve muhafaza
ediniz. Büyük balıkları fileto olarak, küçük balıkları kemiği ile veya fileto olarak üç parmak
eninde kusbası kesiniz. Bir tencereye rafine yağını koyup kızdırıp soğan ve sarımsağı ve
pırasayı ilâve edip bir iki dakika orta ateste kavurup domatesi ilâve ediniz. İki dakika daha
karıstırarak kavurup yukarda beze sardığınız baharatları, tuzu ve balık suyunu ilâve ediniz.
Ağır ağır kaynatıp on dakika pisiriniz. Tereyağı ile unu karıstırıp karıstırarak ilâve ediniz.
Balıkları ilâve edip ağır ateste on iki dakika pisiriniz. Üzerine kalın kıyılmıs tere otu serpip
servis ediniz. Yanında kızartılmıs sarımsakla ovulmus küçük dilim ekmek (Kruton) servis
ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa