KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
Malzemeler
1 kg karagöz balığı (temizlenmis)
1 çay kasığı tuz 3 çorba kasığı un
1 limon (4'e bölünmüs)
2 çorba kasığı rafine yağ
Hazırlanısı
Önce ızgaranızı kızdırınız.
Karagöz balıklarını iyice yıkadıktan sonra, kâğıt peçeteyle kurulayınız. Genisçe bir tabağa ya
da tepsiye dizip rafine yağ ile iyice yağlayarak üstlerine tuzunu serpiniz. Genisçe bir tabağa
unu koyunuz. Yağlanmıs balıkları una bulayıp fazla ununu silkeleyiniz. Balıkları kızgın
ızgaraya yerlestirip, her iki yanlarını 2,5 dakika pisirerek genis bir servis tabağına diziniz.
Yanlarına limonları yerlestirip servis ediniz.
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa