AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
Malzemeler
1,5 kilo beyaz etli balık (kırlangıç, lagos, lipsoz, çipura, levrek vs.)
Haslama Malzemesi
1 adet soğan
2 adet pırasanın yesil kısımları
1 adet havuç
2 yemek kasığı sirke
1 adet kereviz sapı
2 adet defneyaprağı
1/2 adet limon kabuğu
5-6 sap maydanoz
5-6 sap rezene veya arapsaçı
1 tatlı kasığı karabiber
1 tatlı kasığı tuz
Sarımsaklı Sos (Aioli) Malzemesi
2 adet yumurta sarısı
2 dis ezilmis sarımsak
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kasığı karabiber
Yahni Malzemesi
2 adet pırasanın beyaz kısmı
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kasığı kıyılmıs maydanoz
6 adet tost ekmeği
2 yemek kasığı zeytinyağı
Hazırlanısı
Balık Suyu Elde Etme: Balıklardan fileto etler çıkartıp kenara koyunuz. Balıklardan çıkan
kafa, kılçık ve kuyrukları tencereye koyunuz. Üstüne listede verilen haslama malzemelerini
ekleyiniz. Üstünü örtecek kadar su doldurup orta ateste 50-60 dakika kaynatınız. Karısımın
suyunu tel süzgeçten geçirerek bir baska tencereye aktarınız. Yine orta ateste bes dakika
kaynatınız.
Sarımsaklı Sos Hazırlama: Sarımsağı yumurta sarıları ve az tuz ile çukur bir cam kap içinde
çırpınız. Çırpmayı sürdürerek karısım koyulasıncaya kadar zeytinyağını damla damla
yediriniz. Azar azar limon suyunu ve karabiberi ekleyiniz.
Yahni Hazırlama: Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup orta ateste kızdırınız.
Boylamasına ikiye kesilip 4-5 mm kalınlığında doğranmıs pırasa beyazlarını koyup
kavurunuz. Pırasaların üzerine fileto balıkları yerlestiriniz. Üstünü örtecek kadar balık suyu
koyunuz. 10-15 dakika haslayınız.
Servis: Tost ekmeklerini ekmek kızartıcısında kızartıp kayık servis tabağına koyunuz.
Üzerine sulu, pırasalı balıkları döseyiniz. Sarımsaklı sosun yarısını ısıya dayanıklı çukur bir
kaba koyunuz. Kabı, orta ateste, içinde sıcak su bulunan bir baska kaba oturtunuz. Yumurta
sarılarını sosa katınız. Devamlı karıstırarak kaynatmadan krema kıvamına getiriniz ve
balıkların üzerinde gezdiriniz. Balıkların üzerine kıyılmıs maydanoz serpiniz. Servis tabağının
kenarına sarımsaklı sosu koyup servis yapınız.
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa