DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
Malzemeler
1 kg Melanurya balığı (temizlenmis)
4 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
2 küçük soğan (ince doğranmıs)
200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı
2 çorba kasığı limon suyu
2 tatlı kasığı tuz
1 tatlı kasığı karabiber
2 çorba kasığı domates salçası
2 çorba kasığı su
3 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmıs)
Hazırlanısı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Atese dayanıklı genis bir cam kaba
balıkları yerlestiriniz. Bir kaba maydanozu, soğanı, zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ve biberi
koyup, iyice karıstırarak atese dayanıklı cam kaptaki balıkların üstüne dökünüz. Atese
dayanıklı cam kabı fırına sürüp, balıkları 20 dakika pisiriniz. Cam kabı fırından alıp, domates
salçasını 2 çorba kasığı suyla karıstırarak balıkların üstüne dökünüz. Domates dilimlerini de
balıkların üstüne dizip, fırında 20 dakika daha pisiriniz. Balıkları fırından çıkarıp, kabında
servis ediniz.
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa