İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
Malzemeler
1 kg izmarit balığı
1 büyük limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanısı
Çok irilerinden 1 kg izmarit balıklarının pullarını kazımadan iç ve solungaçlarını
temizledikten sonra, balıkları yıkamalı, tuzlamalı ve 1 saat bir tarafa bırakmalıdır. Bir saat
sonra balıkları telleri hafifçe zeytinyağlanmıs ve çok harlı olmayan kömür atesinin asağı
yukarı 5-6 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmus tel ızgaraya yerlestirerek, balıkların bir
tarafı iyice kızardıktan sonra, diğer tarafını çevirmek suretiyle 7-8 dakika arasında
kızartmalıdır. Kızarınca; balıkları baslarıyla, üstleri kazınmamıs olduklarından iki tarafındaki
kaim tabaka olarak olusmus olan derilerini sıyırmak suretiyle çıkarıp attıktan sonra derileri
soyulmus balıkları servis tabağına yerlestirmeli ve üstüne yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 1
limonun suyunu gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa