İZMARİT TAVA TARİFİ
Malzemeler
500 gr. izmarit
30 gr. un
40 ml. sıvıyağ
10 ml. zeytinyağı
Yarım limon
Yarım demet dereotu
Mayonez
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
İzmaritlerden tulum çıkarın, yıkayın, azıcık tuzlayın. Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın. Balıkları
una bulayıp kızartın. Fazla yağını almak için kâğıt havluya çıkarın. Limonun suyunu sıkın,
dereotunu incecik kıyın, bir kaba zeytinyağı, mayonez, dereotu, limon suyu, tuz ve karabiber
ekleyip koyu bir sos hazırlayın. Kızarttığınız balıkları hazırladığınız sosla birlikte servis edin.
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa