TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
Malzemeler
10-12 adet izmarit balığı
3 yemek kasığı un
Tuz
Sıvı yağ.
Hazırlanısı
İzmarit balıklarını tulumlarını çıkartarak ayıklayın, yıkayın, hafifçe tuzlayın, una bulayın ve
kızgın yağda kızartın. Kâğıt mutfak peçetesinde fazla yağını alın. Sıcak servis yapın.
Balıkların yanında haslanmıs sıcak patates ve mayonez ikram edebilirsiniz. (Tulum çıkartma:
balık kafa tarafı bileğe gelecek sekilde sol avuca alınır ve sıkıca tutulur. Dikenli sırt yüzgeci
keskin bir bıçakla kuyruktan kafaya doğru 2-3 milimetre derinden kesilerek çıkartılır. Balık
aynı elde ters tutulup alt yüzgeci de aynı sekilde çıkartılır. Karnı yarılır, içi temizlenir ve
yıkanır. Balık tekrar sol ele alınır ve bıçağın ucu yaka tarafındaki derinin altın sokulur. Sağ
elin basparmağının yardımıyla kuyruk yönünde sıyrılarak her iki tarafındaki derileri çıkartılır.
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa