ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
Malzemeler
1 adet orkinos balığı
Yarım su bardağı sirke
1 limonun suyu
2 adet kuru soğan
2 yemek kasığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 tatlı kasığı pul biber
1 tatlı kasığı kekik
Yarım tatlı kasığı karabiber
Birkaç kuru defneyaprağı
Tuz
Hazırlanısı
Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kusbası doğrayın. (pisince
küçülecekler.) Orkinos etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin. Soğanı ve
biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmıs domatesleri ekleyip domatesler
iyice ezilene kadar pisirin. En son etleri, defneyapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar
kaynar su ilavesi ile kısık ateste etler yumusayana kadar pisirin.
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
- KOLYOZ TAVA TARİFİ
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa