11 Şubat 2012 Cumartesi

KOLYOZ TAVA TARİFİ

Malzemeler
1000 gr Kolyoz
220 gr ayçiçeği yağı (1 bardak)
1 kahve fincanı un
1 adet limon
Tuz

Hazırlanışı
1 Pullu ise pulları kazınmıs; içleri çıkarılmıs, pulsuz ise sadece iç ve solungaçları çıkarılmıs
1000 gram küçük balıkları yıkayıp tuzladıktan sonra 1 saat bir tarafa bırakmalıdır. Sonra, bu
balıkları, tabak içindeki 1 kahve fincanı una batırmak suretiyle unlayın. Dumanı tütercesine
kızdırılmıs 1 bardak rafine ayçiçeği ya da zeytinyağı olan tavaya atın. Balıkların bir tarafları
pembelestikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 4 - 6 dakika kızartmalı ve delikli
kepçe ile tabağa alarak yanına 1 limonla servis yapın.


Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa