11 Şubat 2012 Cumartesi

KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ

Malzemeler
1 kg. kolyoz
2 bas soğan
1 adet limon
1 adet havuç
3-4 dis karanfil
1/2 kahve fincanı sirke
Suyu İçin:
2 bas soğan
1 adet havuç
Yeterince tuz
Biber,
Defneyaprağı
Kereviz,
Maydanoz
Hazırlanısı
Balığın filetosunu çıkartın. Bir tencereye havucu, soğanı, bir tülbende sardığınız maydanoz,
defne yaprağı, kereviz yapraklarını, tuz ve biberini koyup, üstünü örtecek kadar su ilave edip
kaynatınız. İyice kaynattıktan sonra atesi çoğaltıp suyu mümkün olduğu kadar çektiriniz. İnce
delikli tel süzgeçle süzüp, suyu ayırınız. Düz bir tencereye fileto balıkları yıkayıp,
kuruladıktan sonra yan yana diziniz. Üzerine halka halka kestiğiniz soğanları döseyiniz.
Yuvarlak havuç ve limon dilimlerini, üç dört dis karanfili serpistirdikten sonra, hazırladığımız
suyu ve yarım fincan sirkeyi dökünüz. Kaynatıp, soğuttuktan sonra ikram ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa