KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
Malzemeler
1 kg. kolyoz
2 bas soğan
1 adet limon
1 adet havuç
3-4 dis karanfil
1/2 kahve fincanı sirke
Suyu İçin:
2 bas soğan
1 adet havuç
Yeterince tuz
Biber,
Defneyaprağı
Kereviz,
Maydanoz
Hazırlanısı
Balığın filetosunu çıkartın. Bir tencereye havucu, soğanı, bir tülbende sardığınız maydanoz,
defne yaprağı, kereviz yapraklarını, tuz ve biberini koyup, üstünü örtecek kadar su ilave edip
kaynatınız. İyice kaynattıktan sonra atesi çoğaltıp suyu mümkün olduğu kadar çektiriniz. İnce
delikli tel süzgeçle süzüp, suyu ayırınız. Düz bir tencereye fileto balıkları yıkayıp,
kuruladıktan sonra yan yana diziniz. Üzerine halka halka kestiğiniz soğanları döseyiniz.
Yuvarlak havuç ve limon dilimlerini, üç dört dis karanfili serpistirdikten sonra, hazırladığımız
suyu ve yarım fincan sirkeyi dökünüz. Kaynatıp, soğuttuktan sonra ikram ediniz.
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
- KARAGÖZ IZGARA TARİFİ
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa