ÇAPAK TAVA TARİFİ
Malzemeler
Çapak balığı
Bol miktarda ayçiçeği yağı
İnce mısır ve buğday unu
Sarımsak
Sirke
Tuz
Süt
Terbiye sosu
Derin bir kap içine 1 bas sarımsağı ince rende ile rendeleriz. Sirke, süt, ayçiçeği yağını ve
tuzu ilave ederiz. Genis bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla
karıstırırız. Balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır. Pul ve derileri temizlenen
balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak sekilde bıçakla çizik
atılır. Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat
buzdolabında bekletilir.( buzdolabına hava almayacak sekilde yerlestiriniz.)
Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartılıp önceden hazırladığımız una bulayarak derin
bir tava kızgın yağ ve yüksek ateste pisirelim.
Pisirirken dikkat edilmesi gerekenler
a) Balık yağın içinde yüzecek
b) Yağ azaldığı takdirde ilave edilecek
c) Balığın bir tarafı tam pismeden diğer tarafı çevrilecek
d) Çapak balığı yağın içinde iyice pismesi gerekiyor bunun nedeni içindeki küçük kılçıkların
yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi.
e) Balığın tamamen pistiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç
kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor.
Not: Deri yüzme isini İngiliz pensesi ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
- KOLYOZ TAVA TARİFİ
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
- TULUM ÇIKARTILMIS İZMARİT TAVA TARİFİ
- İZMARİT IZGARA (KOLAY TARİF) TARİFİ
- İZMARİT TAVA TARİFİ
- SOĞAN SOSLU KARAGÖZ BALIĞI TARİFİ
- DOMATESLİ KARAGÖZ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa