SARDALYA IZGARA TARİFİ
Malzemeler
1 kg sardalya balığı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Sos İçin
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Hazırlanısı
Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle
boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp
süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4
dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu esliğinde
servis yapın.rek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4
dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu esliğinde
servis yapın.
- SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa