11 Şubat 2012 Cumartesi

SARDALYA IZGARA TARİFİ

Malzemeler
1 kg sardalya balığı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Sos İçin
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Hazırlanısı
Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle
boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp
süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4
dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu esliğinde
servis yapın.rek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4
dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu esliğinde
servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa