11 Şubat 2012 Cumartesi

ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ

Malzemeler
1 kg sardalya
2 tatlı kasığı tuz
30 adet asma yaprağı
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı karabiber
8-10 adet defneyaprağı
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip yıkayın. Tuzladıktan sonra, süzgeçte 15 dakika bekletin. Asma
yapraklarını kurulayın ve yan yana dizin. Balıklara zeytinyağı sürün. Karabiber serpin ve
defneyapraklarından koyun. Balığın her birini yaprağa sarın, kapağı olan bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmıs orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pisirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa