SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
Sardalye balıklarının içlerini ve pullarını çıkarmadan deniz suyunda yıkayınız. Bir fıçının
içine yarım parmak dövülmüs tuz döseyip üstün balıkları çok sık ve düzgün olarak diziniz. Bir
buçuk bıçak sırtı kalınlığındaki tuzu üstüne ekiniz. Üstüne yine bir sıra sardalye balığı diziniz.
Yine ayni miktarda tuz ekiniz. Böylece bir kat tuz ve bir kat balık olarak fıçıyı dolduruncaya
dek istif etmekte devam ediniz. Fıçı dolunca yarım parmak tuzu üstüne döseyiniz. Baskı
tahtasını ve tasını üstüne koyunuz. Üstüne çıkan yağları pamuk ile alarak asla yağ
bırakılmamasına çalısınız.
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa