11 Şubat 2012 Cumartesi

SARDALYA SALAMURASI TARİFİ

Sardalye balıklarının içlerini ve pullarını çıkarmadan deniz suyunda yıkayınız. Bir fıçının
içine yarım parmak dövülmüs tuz döseyip üstün balıkları çok sık ve düzgün olarak diziniz. Bir
buçuk bıçak sırtı kalınlığındaki tuzu üstüne ekiniz. Üstüne yine bir sıra sardalye balığı diziniz.
Yine ayni miktarda tuz ekiniz. Böylece bir kat tuz ve bir kat balık olarak fıçıyı dolduruncaya
dek istif etmekte devam ediniz. Fıçı dolunca yarım parmak tuzu üstüne döseyiniz. Baskı
tahtasını ve tasını üstüne koyunuz. Üstüne çıkan yağları pamuk ile alarak asla yağ
bırakılmamasına çalısınız.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa