SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ
Malzemeler
Yarım kg sardalya
4 dis sarımsak
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kasığı tuz
Hazırlanısı
Sardalyalar temizlenir elektrik ızgarasına dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülür. Pisince
çevrilir, diğer yüzüne de zeytinyağı sürülerek pisirilir. Diğer tarafta ezilmis sarımsak ve
yumurta sarısı çırpılır. Üzerine azar azar zeytinyağı eklenerek karıstırılır, tuz serpilir. Izgarada
pismis balıklar servis tabağına konur. Yanına sarımsaklı sos bırakılır.
- SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ
- SARDALYA DOLMASI TARİFİ
- BAHARATLI SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
- İSPANYOL USULÜ ÇİPURA TARİFİ
- KİREMİTTE ÇİPURA TARİFİ
- ISPANAKLI ÇİPURA (6 Kisilik ) TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa