11 Şubat 2012 Cumartesi

SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ

Malzemeler
Yarım kg sardalya
4 dis sarımsak
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kasığı tuz
Hazırlanısı
Sardalyalar temizlenir elektrik ızgarasına dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülür. Pisince
çevrilir, diğer yüzüne de zeytinyağı sürülerek pisirilir. Diğer tarafta ezilmis sarımsak ve
yumurta sarısı çırpılır. Üzerine azar azar zeytinyağı eklenerek karıstırılır, tuz serpilir. Izgarada
pismis balıklar servis tabağına konur. Yanına sarımsaklı sos bırakılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa