11 Şubat 2012 Cumartesi

LEVREK BUĞULAMA TARİFİ

Malzemeler
1 adet soğan
1 adet büyük boy patates
2 orta boy havuç
2 adet büyük domates
2 adet büyük levrek
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı yoğurt
Tane karabiber
Defneyaprağı
Sarımsak
Su
1 adet limon suyu
Tereyağı
Kasar rendesi
Hazırlanısı
Derin bir tencereye su, dörde bölünmüs soğan, patates, domates, rende havuç, tane karabiber,
defneyaprağı, limon suyu, sarımsaktan olusan malzemeyi yerlestirip balıkları içine koyun.
Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine
yerlestirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpistirin. Tencerede kalan
suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kasık un, 2 kasık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe
sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavasça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün.
Fırına verin. Balıkların suyu kaynamaya basladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli
tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kasar peyniri serpip, fırınlayın. Kasarlar kızardığında
fırından çıkarın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa