LEVREK IZGARA TARİFİ
Malzemeler
4 adet levrek
200 gram taze fasulye
200 gram kabak
4 adet dolmalık kırmızıbiber
4 çiçek brokoli
1 adet havuç
10 gram Nisasta
50 gram limon
50 gram Mısırözü Yağı
Tuz, karabiber
Taze biberiye
Taze kekik
Dereotu
Limon
Hazırlanısı
Levrekleri yıkayıp temizledikten sonra filetolarını çıkartın. Tuz, karabiber, sıvıyağ, taze
biberiye ve taze kekiği bir kapta karıstırın. Hazırladığınız karısımda levrek filetoları 30 dakika
marine olması için bekletin. Marine edilmis levrek filetoları ızgarada pisirin. Kırmızıbiberleri
ve brokolileri hafif diri kalacak sekilde haslayıp süzün. Kabak, havuç ve fasulyeyi jülyen
doğradıktan sonra haslayıp süzün. Kırmızıbiber hariç hasladığınız sebzeleri tereyağında
soteleyin. Sotelediğiniz sebzeleri sapkasını kesip çıkardığınız kırmızıbiberlerin içerisine
doldurup servis tabağına alın. Limon suyunu kaynattıktan sonra nisasta ilave ederek karıstırın
ve koyulasana kadar pisirin. Serviste kullanmak için isteğinize göre dereotunu ince ince kıyın.
Limonu da bütün olarak dilimleyin. Hazırladığınız sosu ızgara balıkların üzerine gezdirin.
Kıyılmıs dereotu ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
- LEVREK IZGARA TARİFİ
- PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ
- SARIMSAKLI SARDALYA TARİFİ
- SARDALYA DOLMASI TARİFİ
- BAHARATLI SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA IZGARA TARİFİ
- SARDALYA SALAMURASI TARİFİ
- SİCİLYA USULÜ SARDALYA TARİFİ
- SARDALYALI VE ANÇUUEZLİ KANEPE TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa